Glöm nu inte att gå in och kommentera recepten du testat.....det betyder mycket för mig om du gör det!!

Då kan jag förbättra och du ger andra användare tips!!

tisdag 25 maj 2010

Rabarber marmelad........

1 kg rabarber
1 citron
1 apelsin
1 kg socker
1 msk mald ingefära

Skiva rabarbern, tvätta och riv skalet av frukterna samt pressa ur saften. Blanda rabarber rasp och saft av frukterna och hälten av sockret och täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur i 12 timmar.
Häll över i en gryta och koka i 20 minuter, rör då och då.
Rör ner resten av sockret lite i taget och koka upp igen och koka kraftigt i 15-20 min utan lock tills temeraturen når 107-108 grader.
Rör ut ingefäran i lite av marmeladen och blanda sedan väl i resten av marmeladen.
Häll upp på rena varma burkar och låt svalna upp och ner.

Blir ca 1 liter färdig marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar