200g margarin
3/4 dl socker
1 äggula
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4½-5 dl vetemjöl
Valfri sylt
Börja med att vispa eller röra margarin och socker så det blir en smet.
Blanda i allt utom mjölet och rör, blanda i mjölet och arbeta ihop til en smidig deg.
Lägg i kylen 1 timme.
Ta fram degen och dela den i 2 delar och rulla ut till två "korvar" på ca 3-4 cm i diameter, skär sedan skivor som är ca 1 cm tjocka.
Rulla varje bit till en boll och gör ett hål med tummen i kakan.
Lägg sedan i ca ½ tsk sylt i varje kaka.
Grädda sedan i 8-10 min i mitten av ugnen på 175 g.
Smaklig Spis
Veronica
tisdag 23 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar