3 dl vetemjöl
150 g margarin
1 msk kallt vatten
2-3 skälkar rabarber
2-3 dl hallon
socker efter smak
blanda vetemjöl, margarin(dela det i små kuber) och vattnet och nyp i hop snabbt till en smidig deg.
Låt stå kallt i 1 timme.
Medans degen står i kyl skär du rabarbern i bitar och blandar med hallonen och socker i en kastrull, låt koka tills rabarbern och hallonen kokat sönder, ska vara som en sylt i koncistensen ungefär.
Tag sen ut degen och om du har en muffinsplåt så sätter du vanliga bullformar i dom osh trycker ut degen, lite i varje, ca ½ msk deg per form.
Häll sedan i ca 1 msk hallonrabarber kompott per form.
Grädda i 225 g tills gyllenbrunt pajskal.
Serveras varma eller ljumna med en skopa vanljglass!!
Smaklig Spis
Veronica
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar