Glöm nu inte att gå in och kommentera recepten du testat.....det betyder mycket för mig om du gör det!!

Då kan jag förbättra och du ger andra användare tips!!

lördag 18 september 2010

Äppel/pärondricka....................

1 - 1½ kg äpplen
1 liter vatten
1 tsk askorbinsyra
1 msk citronsyra
2 krm natrumbensonat
2 dl socker per avrunnen liter saft

Skölj och skär bort det fula från frukten. Kör i köttkvarn eller riv på rivjärn ner i en stor kastrull som du har lock till. Blanda "moset" och askorbinsyran och vatten, rör om och låt stå kallt i 1 dygn.
Rör om då och då.
Sila av och blanda det avrunna med socker och rör tills sockret löst sig. (päron är sötare och den brukar jag inte sockra, men smaka av innan) Blanda sedan i citronsyra och natriumbensonat. (skippa natriumbensonaten om du vill frysa saften)
Blanda sist i atamon, anvisning på flaskan!!
Häll upp på rena flaskor.
Spädes med vatten innan det dricks väl kyld.

Smaklig Spis
Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar