1 - 1½ kg äpplen
1 liter vatten
1 tsk askorbinsyra
1 msk citronsyra
2 krm natrumbensonat
2 dl socker per avrunnen liter saft
Skölj och skär bort det fula från frukten. Kör i köttkvarn eller riv på rivjärn ner i en stor kastrull som du har lock till. Blanda "moset" och askorbinsyran och vatten, rör om och låt stå kallt i 1 dygn.
Rör om då och då.
Sila av och blanda det avrunna med socker och rör tills sockret löst sig. (päron är sötare och den brukar jag inte sockra, men smaka av innan) Blanda sedan i citronsyra och natriumbensonat. (skippa natriumbensonaten om du vill frysa saften)
Blanda sist i atamon, anvisning på flaskan!!
Häll upp på rena flaskor.
Spädes med vatten innan det dricks väl kyld.
Smaklig Spis
Veronica
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar