1 pkt jäst
1 msk honung eller socker
6 dl ljummet vatten
1 msk olivolja eller matolja
1 -2 tsk salt
10-12 dl Vetemjöl
Lös jästen i honungen/sockret och hälften av vattnet.
Blanda sedan i allt utom mjölet.
Blanda mjölet lite i taget och arbeta tills degen är blank och släpper kanten. (5 min i assistent eller 10 min för hand)
Låt jäsa övertäckt i minst 30 min, ju längre desto bättre.
Baka ut 2 runda bröd, snitta med vass kniv och strö lite mjöl på, låt jäsa på bakplåtsklädd plåt under duk i minst 30 min, ju längre desto bättre.
Ställ in i nedre delen av ugnen, försiktigt.....på 200 grader och grädda i 30 min.
Brödet är klart när det låter ihåligt när du knackar med knogen under det.
Smaklig Spis
Veronica
söndag 31 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bakade brödet igår, och sambon hon blev nöjd, tyckte det smaka gott
SvaraRaderaMmmmm smakade bra :) Nu blir dom glada på jobbet i morgon när dom får hembakat :D
SvaraRaderaDet blir en laddning till ikväll :) Så enkelt och så gott. Jag provar att ha i lite grahamsmjöl och brödkrydda så får vi se hur det blir :)
SvaraRadera