stod det på menyn här hemma idag, blev rostade rotsaker till det!
Gräddinkokt lax med rostade rotsaker
1 laxfile 1 portion
1 morot ugn 200 g
1 potatis
lite hackad persilja
ca 1 dl grädde
salt och svartpeppar
olivolja
Knäpp på ugnen och sätt gallret i mitten.
Skala potatisen och moroten och skär i stavar eller tunna klyftor. Salta och peppra, rippla över llite olivolja och rör om med händerna så oljan hamnar på alla bitarna.
Ta fram den frusna laxbiten och lägg en klick margarin eller 1 msk matolja i en stekpanna.
In med rotfrukterna i ugnen, glöm inte att röra om ibland.
Lägg laxen i den kalla pannan, sänk värmen när det börjar fräsa.
Efter ca 7-8 min kan du känna om laxen är klar utanpå och lite fast i mitten, om den är så strör du över persiljan och grädden och skakar pannan lite, sänk värmen och vänd laxen ibland.
Servera gärna med en bit gott hembakt bröd och gräddsåsen ripplad över både lax och rotfrukter.
Smaklig spis!
Veronica
fredag 29 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar